075 - 6227494

 

Vakmanschap, daar profiteert u van!

Buitengevels


Stucwerk kan heel goed buiten worden toegepast. Gevels krijgen er een geheel andere uitstraling door; fris, robuust, strak, netjes. De keuze voor een gepleisterde gevel kan prima worden gecombineerd met een gevelisolatiesysteem. Dan wordt de woning niet alleen mooier, de stookkosten en daarmee de belasting voor het milieu nemen af. En mooi blijft mooi want gepleisterde gevels zijn eenvoudig te reinigen.

 

Sierpleister


Sierpleister is een product dat bestaat uit verschillende kunststoffen en steensoorten, het is verkrijgbaar in verschillende dikten en structuren. Het materiaal is kleurecht en blijvend elastisch. Stucadoorsbedrijf Poulain hanteert sierpleisters van hoge kwaliteit met een decoratieve structuur welke uw interieur het karakter en de klasse geven die u voor ogen heeft. De verschillende korrelstructuren van de sierpleisters kunnen uw wanden een hoogstaand decoratief uiterlijk geven. Of u nu op zoek bent naar een moderne, klassieke, landelijke of exclusieve uitstraling. Met sierpleister is het allemaal mogelijk. Kleuren maken emoties los, bepalen de stemming, zetten de toon en zijn bovenal decoratief. Sierpleister is op kleur te maken. Aan de hand van kleurenwaaiers kunt u uit meer dan duizend kleuren dé kleur kiezen die in uw woning past. De sierpleister is kleurecht, stootvast en makkelijk schoon te maken.  Sierpleister is tevens overschilderbaar met latex.

 

Lijsten en ornamenten


Typerend aan oudere gebouwen is vaak het prachtige stucwerk. De ornamentele stijl is echter niet alleen mooi in kastelen en oude herenhuizen. Ook voor moderne nieuwbouw en particuliere woningen is schitterend materiaal aanwezig. Het decoratief stucwerk is verkrijgbaar in tal van maten en bijna overal toepasbaar. In elke stijl en van elk formaat. Lijsten en ornamenten hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten en sfeer in uw huiskamer te brengen of u nu in een statig herenhuis woont of in een nieuwbouwwoning, een ornamentenplafond geeft net dat stukje meer warmte en sfeer in uw woonhuis. Maar ook verrassende boeiende combinaties met modern design kunnen worden toegepast.

Ook het restaureren van bestaande plafonds, het kopiëren van bestaande lijsten en ornamenten behoren tot onze werkzaamheden.
Wij komen vrijblijvend langs om u te adviseren en de mogelijkheden te bespreken.

 

Plafonds en platte plint


Een gestucadoord plafond geeft uw woning een rijk aanzicht. Andere voordelen zijn de brandvertragende en isolerende werking.
Bij het stucen van het plafond kan er uit verschillende afwerkingen gekozen worden bij stucadoorsbedrijf Poulain, namelijk glad pleisterwerk, schuurwerk en spuitpleister. Spuitpleister geeft een gespikkelde afwerking, schuurwerk een vlammende afwerking en glad pleisterwerk een mooi glad oppervlakte wat zich goed leent voor het aanbrengen van sierlijsten, ornamenten of een gestucte platte plint. Lijstwerk geeft een klassieke uitstraling en staat bijzonder mooi bij hoge plafonds. Het wordt geadviseerd in ruimtes vanaf 2.75 m hoogte. Iets meer traditioneel is de platte plint. Deze straalt rust uit en ziet er bijzonder chique uit.Voor het stucen van een groot plafond wordt er een steiger geplaatst die het hele te stucen oppervlakte beslaat. Hierdoor kunnen de stucadoors hun werkzaamheden perfect uitvoeren en krijgt u een hoogwaardige kwaliteit afwerking van uw plafond. Plafonds die verontreinigd zijn door bijvoorbeeld nicotine aanslag, lijmresten of vochtplekken dienen vooraf behandeld te worden. Dit noemt men isoleren. Het isoleren van de ondergrond verhelpt vaak problemen zoals het doorslaan van bruine vlekken

.

 

Oikos


Raffaello decor stucco, coccio antico en coccio antico cemento brengen de oude Italiaanse stucco-technieken terug, zoals die in vroegere tijden door de “stucadore” in de paleizen en villa’s werden toegepast Raffaello decor stucco, coccio antico en coccio antico cemento zijn wanddecoratiesystemen op basis van minerale grondstoffen. Ze laten de muur ademen en hebben geen invloed op het natuurlijke vochttransport van de muur. Hierdoor kunnen ze prima in de badkamer, het toilet of de keuken aangebracht worden. Het stucmateriaal geeft een hoogglanzende en gladde wandafwerking. De materialen zijn lichtecht, onbrandbaar, niet giftig, vuilbestendig en watervast en zijn in zeer veel kleuren aan te brengen.

 

Pandomo


De Pandomo wand is een modern systeem voor de creatieve vormgeving van wanden met een uniek, edel aanzicht en quasi oneindige mogelijkheden. De wanden hebben een bijzondere uitstraling en kunnen gepolijst, glanzend of licht mat en gestructureerd worden afgewerkt. De Pandomo muur heeft precies die kleur die u in gedachten had. De kleurnuances kunnen voor elke afzonderlijk smaak worden gemengd. De oppervlakte wordt met een speciale olie geïmpregneerd, is niet vettig en niet besmettelijk. Het voordeel; vuil kan gemakkelijk worden afgewassen.


Bogen en togen


Stucadoorsbedrijf Poulain zorgt voor een prachtige en symmetrische afwerking van uw bogen en togen.

 

Haarden


Klassiek, modern, rustiek, et cetera,  alle mogelijke afwerkingen van de open haard is mogelijk.